:: follow me :: tq so much be my follower ::

Thursday, July 27, 2017

Last hari raya di PPD Marang

Salam Rabu.. lambatnya Khamis..hehe

oklah, since aku dah kena transfer ke tempat lain, aku kena abadikan gambar-gambar sambutan hari raya dengan kawan-kawan tersayang di PPD Marang..uwaaa..miss u..

Rumah Datin Sharifah Maziah..sampai je terus bergambar



maafkan ke'comel' an aku tuh..

masa ni dah siap makan..

yang ni teman makan aku..tengahari kalau dia lapar..datang cari aku..


eio's girl.. 

geng-geng sejawatan


tinggal bertiga dah..2 orang dah kena kick..







Raya Dewan Majlis Daerah Marang..tahun ni aku jadi pengunjung je..tahun lepas kena jaga booth

berebut kambing katanya..gigih..last sekali dapat lemak..

kita makan sampai kenyang.

Monday, July 24, 2017

Day 2 of Week 2


hari-hari ngadap jem.
nampak dh Wisma Darul Iman..tapi perjalanan jauh lagi..

bertabahlah..
cari rezeki yang halal..

Thursday, July 6, 2017

2 Syawal1438 H

2 Syawal 1438 H

tahun ni turn raya rumah mertua masing-masing..jadinya hari raya kedua baru lah dapat beraya di rumah ayah.. aku duduk sebelah rumah ayah je pun tapinya pagi raya ayah takde.. aku pun terus ke rumah ma la..

tahun ni geng perempuan decide beli baju ala-ala sama.. dan dah janji pakai raya kedua..

ni posing rumah ayah..rustan's family


mokhtar's family..family kak long aku



suhardi's family...family abg di aku

roslan's family..family akak aku yang bertanggungjawab jahit baju kami anak beranak..




 anak-anak sedara aku termasuklah amsyar ada baju sama..adik aku yang belanja..yang lelaki je lah yer..ni family aku..ma takde..tak sempat nak bergambar dengan ma..sibuk je..

ayah dan mokcik..
sambung posing kat rumah ma pulak..





tu je cerita raya kedua..setiap hari aktiviti penuh.. penat den..

Wednesday, July 5, 2017

1 Syawal 1438H

1 Syawal 1438 H..
sebelum phone buat hal...or memory card rosak, baik aku abadikan memory di blog aku yang sendu nih.. kehkeh..

tahun ni tema purple.. rasa-rasa purple ni color dia soft je.. bila masuk gambar agak terang warna dia.. oklah.. nampakla sikit kan.. tahun ni aku berkebaya kelepet.. gemok pun gemok lah..hehe

family potrait.. macam biasa tetap pagi raya di rumah my mum.. lepas tu baru ke rumah mertua..

my adik cakap tudung tu tak match dengan baju..masa beli aku rasa macam match je dengan border lace aku tu..tapi ok je kan bila pakai..color block jadinya..

yang ni pulak mokcik..haha...

with my blue..adoi..besar nya aku..

with anak teruna.. dah besar dah..


    
okey... dah siap pose kat rumah ma..

selfie je lah..takde orang sudi ambik gambar kita.. songkok hilang dah..amsyar pun sibuk main dah..

background belakang kepala amsyar je lah..oklah tu..

p/s : next...2 Syawal plak..tak tau lah bila nk muncul entry raya ke dua..