:: follow me :: tq so much be my follower ::

Wednesday, June 23, 2010

dapat jugak merasa

akhirnya isi-isi buah durian itu sudah berada dalam perut aku..hehe..suka aku leh makan durian walaupun sebelum tu macam malu-malu meowww..tq to adah, ajak aku makan.haha..leh aku merasa durian..aku tak beli tau, tapi orang meja sebelah bagi..mula-mula aku jual agak mahal padahal hati meronta-ronta nak makan durian tu..yelah, tahun ni tak dapat merasa lagi..al kisah bermula, bila aku nampak kawan-kawan dari meja sebelah tu pergi dan datang balik membawa 2 bijik durian..kebetulan aku memang mengadap diorang..

si nouvo hitam : " adik, nak durian?"..sambil tunjuk durian kat aku..

nasib baik panggil aku adik, terasa lebih muda dengan panggilan itu..hehe..

aku : " eh, takpelah..makanlah"..sambil aku makan bihun tomyam aku..

beberapa minit lepas tu..TING..

gambar ihsan google sajork..

magik..bila ada sorang mamat tu antar pulak separuh dari durian tu..terus kat atas meja..aku dengan adah dah terkelu..diam, pastu senyum-senyum berdua..wahaha..nak makan durian tu 1 hal pulak..malu lah, sebab mamat-mamat tu still ada lagi..nak bawak balik kan macam melampau..so, aku cakap dengan adah..

" aku bukak ni, kau makan tau?"

padahal aku memang teringin sangat-sangat..adah makan 2 ulas je, yang lain aku habiskan..

bijik durian aku masukkan dalam mangkuk bihun tomyam, kulit pulak tinggal kat atas meja tu sebab takde tong sampah kat kedai mak long..sempat jugak cakap dengan mak long, tinggalkan kulit tu..mak long senyum je..tak lupa jugak aku ucapkan tq kat mamat-mamat tu..lain kali bagi lagi tau..haha..



20 comments:

  1. hahahahaha...ser malu2 sambil makan..hahaha...

    ReplyDelete
  2. uuuwaaa durian..favvy akak tu..nyum..nyum..sedap..=)

    ReplyDelete
  3. sedap tu durian..nak sikit..hehe

    ReplyDelete
  4. adusss....gmbr durian itu betul2 buat aku terliur....huwaaaa

    ReplyDelete
  5. ser malu2 kucing..jgn mkn durian byk2..nti demam mcm aku..hahaha..

    ReplyDelete
  6. hehehe.. malu tapi mau ye.. nasib baik dia bagikan

    ReplyDelete
  7. telor : mmg sedap sgt..

    mawaddah : malu tp mahu..

    stilla : hehe..bru dpt rse ni..

    oya : olo, dh abes dh..

    nirelwolf : gmbar google je tu..heee

    keyyah : rugi tk ikut mlm td..

    syikin : aku mkn skit je lah..ko xnk ksi aku durian ke?

    ratu kebaya : tu lah..die tau kot..haha

    ReplyDelete
  8. baru je makan durian 2 ari lepas.. hehe~ ;p

    ReplyDelete
  9. malu-malu alang...hahahahha

    ReplyDelete
  10. wah! cantiknye isis durian tu!

    ReplyDelete
  11. aduuiii sarahhh..teringinnyer nk mkn durian..kat sarawak nih dh xda durian dh...hurmmm

    ReplyDelete
  12. aida : sedap kn durian?

    zul : haha, buat2 malu..

    lanun : mane ada kaki sgt pun..

    si tedi : cantik kn?

    7 hari seminggu : hehee..biasa..

    peanut : lor..ciannye..

    ReplyDelete
  13. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........tolong pos kat sini barang selai dua durian tuh...

    ReplyDelete
  14. durian xde la..kat umah pun orang bagi..x banyak dapat..abg aku dah x keje utem lagi..x merasa la makan durian macam dulu2..

    ReplyDelete
  15. i baru makan durian aritu :D hihihi. sedap sebab lama tak makan :D

    ReplyDelete
  16. alaaa ... na durian jugak !

    ReplyDelete