:: follow me :: tq so much be my follower ::

Monday, May 14, 2012

kertas untuk print kad kawin diy aku

alhamdulillah, Allah permudahkan urusan aku untuk mencari kertas ini.. memang first decide nak cari kat mydin tapi sedihlah.. takde pun kertas yang tebal yang sesuai untuk print kad.. ada yang 80gsm je... kalau ade pun sikit je, pack sikit-sikit.. tak nak lah.. rugi pulak..

tapi sempat jugak beli tudung putih untuk nikah..tudung plain je aku beli.. tak nak bagi sarat sangat.. kan dah ada veil..

okey, pencarian seterusnya, pustaka seri intan.. hehe, dekat je dengan rumah aku, 5 minit je kot.. kalau senang nak u turn.. tapi haruslah guna kad kak ngah aku.. dia kan cikgu, memang selalu berurusan dengan pustaka seri intan ni..

dan akhirnya dapat kertas yang diidamkan,ahaks..


lavender colour.. untuk bakal suami.. 
160gsm.. yang ni beli 100 keping je.. harganya  rm12..
yang aku punye warna pink macam ni jugak..
tapi lagi murah, rm8.70..

aku sempat lagi tanya

" dik, kenapa yang ni mahal yang ni murah?"

"owh, memang macam tu..ikut colour.."

jadi untuk kertas warna macam ni takde less tau..
jadi total rm 12 + rm8.70
rm 20.70


yang ni white colour..
lagi tebal.. 230 gsm.. yang ni aku beli 2 rim sama dengan 200 keping..
1 rim rm24 x 2 = rm 48.. dapat diskaun 15%, jadi tolak rm7.20

 hasil borongan aku..

1 rim putih + 1 rim warna pink untuk aku
1 rim putih + 1 rim warna lavender untuk bakal suami

total untuk kertas
rm61.50 (dah tolak diskaun 7.20)




4 comments:

  1. salam, mane nak dpt kad ni selain kt kedai yg awak beli ye. tengah mencarik jugak ni :)

    ReplyDelete
  2. lepas tu u pakai sampul apa erk?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete