:: follow me :: tq so much be my follower ::

Sunday, May 30, 2010

melaka duck tour.bot 2 alam??aku baru je tau..

semalam pergi meronggeng-ronggeng..singgah solat asar kat masjid selat melaka..saja bawak budak tu jalan-jalan..hehe..sekali masa on the way nak g masjid selat tu jem gila jalan..tak tau pun kenapa..last sekali dah sampai masjid selat baru aku perasan ada sesuatu yang sangtlah menarik perhatian aku..bukan aku sorang lah..ramai jugak yang agak terkesima tengok benda tu..haha..tapi aku tak sempat ambik gambar..gi solat dulu..

dah siap solat, baru perasan benda tu ada lagi...dari dalam air terus ke atas darat..aku macam..eh cepat-cepat ambik gambar..jakun pulak aku rasa..first time tengok benda alah ni..

jauh sikit gambar, sebab aku tak sempat nak larik...yang anak panah merah tu..


dan lagi..anak panah merah jugak..makin dekat benda tu


ha..kan dah naik tu....bot 2 alam..wahaha..


see??itu sebuah bot ok??


dan-dan pulak time tu kitorang dah memang nak balik..so, ikut lah belakang bot 2 alam ni..


tengok anak panah merah tu lagi..siap ada kipas lagi..patutla leh berenang...hahaha..2 alam gitu..

ada sape-sape nak rasa melaka duck tour ni tak??kalau nak tau lebih lebih dan lebihhhh lagi..klik la kat
sini

p/s : aku pun tak pernah rasa naik bot 2 alam ni lagi..kehkeh..teringin jugak ni..

17 comments:

  1. aku pun baru tau gak nie...sib baik ser g jenjalan...lalala... kalu tak, confirm tak tau...

    ReplyDelete
  2. hahaha baru tau ke..??wee...tp mahal la...ishk..tp bebaloi..jum pegi..nak naik lagiii

    ReplyDelete
  3. adah : hehe..same lah..

    nananaDya : welcome to malacca lah..

    akuchumel : a ah,bru tau..jakun jap..

    aida : jom..

    ReplyDelete
  4. aku pn baru tau ni..kalo x mmg xtau lah..huhu

    ReplyDelete
  5. salam...

    saya pernah solat maghrib di masjid selat melaka tu...

    ReplyDelete
  6. puteri ternoneng : hehe..tu r..jom naik..

    sweetsour : hehe..same lah

    sekamar rindu : salam..best kn??tepi laut..

    ReplyDelete
  7. bot 2 alam?? manusia 2 alam byk kali jmpa...

    ReplyDelete
  8. tak pernah try lagiii. cam best jeee. itik yg kayuh2 tu pun tak pernah naik. haha

    ReplyDelete
  9. woaaaa.. cool~ cam best je kalau ada sebijik.. tapi takmo la besar2.. kang susah nk parking lak.. hihi :P

    ReplyDelete
  10. cam aku pun baru tau kwjudn benda nie..haha

    ReplyDelete
  11. akak tau gak siitik ni ms pegi naik menara tamingsari last month, tp congak2 tiketnya for 1 family 6 org dlm RM150 gitew..dok jadi..ha..ha..duit tu kami pegi makan seafood kt muara sg duyong..burrpp..kenyang...!!

    ReplyDelete
  12. cambest! nak try gak.... ngeh3..

    ReplyDelete
  13. dh lame aku nmpk benda alah nie..tp x terpk lak nk nek..nie bru rse nk nek..hehe..

    ReplyDelete