:: follow me :: tq so much be my follower ::

Sunday, August 15, 2010

bukan bujang lapuk tapi entri lapuk

entri lapuk dek zaman.. haha..baru dapat mengadap blog... bizi jerk..hehe...
first day menjadi seorang pendidik ganti je pun, tu pun nak cerita.. jantung aku macam nak luruh je.. takut weih nak berdepan dengan student.. tapi aku gagahkan diri jugak.. dah angkat sumpah bagai, tak kan tak pergi kan?? kan mau aku kena saman or blacklist..

kelas pertama aku..
2 B dan juga 1A.. jenuh jugak aku nak mencarik kelas ni..masuk je, diorang terpinga-pinga tengok aku.. yelah, cikgu baru lah katakan.. hehe..aku macam terkejut sikit, sebab dia bagi salam bukan macam aku dulu-dulu kala..

" bangun, assalamualaikum cikgu"... dengan nada yang berlagu.. takkan korang tak tau macam mana kan??

tapi sekolah ni, die punya welcoming words(betul ke??belasah) dalam bahasa arab.. aku pun tak berapa pasti ape dia sebut.. 3 tahun aku sekolah arab sia-sia kot.. wahaha.. lepas tu siap baca doa.. aku dulu tak, walaupun 3 tahun kat sekolah arab..

seronok melayan student ni, hehe..macam-macam soalan diorang tanya.. antara soalan-soalan nya..

1. ustazah suka warna apa?- aku jawab biru.. belasah je tu,sebab aku tak tau warna apa yang aku suka sekarang..dulu yelah biru.
2. ustazah suka makan apa?- semua suka makan
3. ustazah dah kawin? - aku jawab belum..
4. ustazah dah tunang?- aku jawab belum.. tapi diorang jawab, tu ada cincin.. haha.. ingat entri yang mr driver bagi aku cincin tu??sini.. cincin tu je aku pakai.. kat jari hantu pulak tu..
5. ustazah ada facebook??- tengoklah, ramai lah student yang add aku nanti.. hehe
dan lain-lain....lupe sudah..

aku tak ajar bahasa arab, tak ajar pend islam tapi diorang tetap panggil ustazah jugak. sebab sekolah agama.. haishh, tiba-tiba rasa macam betul-betul ustazah..

first day jadi pendidik, hari jumaat..so, kul 12 aku dah cabut.. punch card pukul 12.08 pm.. jakun betul tengok punch card sebab tak pernah guna..

p/s : esok diorang UPP3.. aku just jaga je..hooray..besh besh..




10 comments:

  1. ngajar apa? bahasa jawa ada tak?
    hai cikgu~

    hahaha


    :P

    ReplyDelete
  2. mofasad : mcm2 subjek oo kena ajr.. jawa je tkde..hehe

    ReplyDelete
  3. hikk , smua bangunn , assalamualaikum cikguuu !

    ReplyDelete
  4. selamat malam cikgu maisarah..hehe..

    ReplyDelete
  5. esok tanya soalan lain lak..hehehe..

    assalamualaikum ustazah..ustazah kena bangun awal...:)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum ustazah.... Ustazah pe khabar?hehe~ :D *gurau je :D

    ReplyDelete
  7. glemer cikgu ni budak2 sekolah add..

    ReplyDelete
  8. whoaaa...baru taw yg sarah nih rupenyer cikgu a.k.a ustazah. ala...klo zie still student pun akan panggil sarah ustazah gak..hiksss

    ReplyDelete
  9. ko cikgu maisarah rupanya.Assalamulaikum cikgu.

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ustazah..
    ustazah ajar apa ea? best jd cikgu ni.. sangat meng-enjoykan diri..

    waahh.. kena panggil ustazah la kalau jumpa ser ni. huhu..

    ReplyDelete