:: follow me :: tq so much be my follower ::

Tuesday, March 30, 2010

safi rania gold

rase macam nak tukar produk je..
sebelum ni aku pakai produk yang bercampur2..hahha
aku pakai sabun muka sendayu tinggi..krim pulak, krim safi yang hijau tu..
dah memang sah2 aku campur produk kan?
toner aku tak pakai..pelembap pun aku tak pakai jugak..tu yang aku tiba2 rasa gatal nak tukar produk ni..lagi2 aku punya sabun sendayu tinggi dah abes..tapi aku tak nak la pakai produk yang mahal2..tak mampu la..aku ingat nak pakai safi rania la..nak jugak pakai safi kan??sebab aku dah lama pakai safi, so aku nak pakai safi jugak la sekarang..ape pendapat korang tentang SAFI RANIA GOLD...



aku google2 kat google tadi..ada 1 set jugak safi rania gold ni..tak macam safi hijau yang aku guna tu..toner pun takde..aku dah jumpa apa yang ada untuk safi rania gold ni..ermm..tapi kalau aku beli 1 set berapa ye??macam mahal je..

eh aku dah jumpa la harga dia..aku letak kat sini la..tapi aku tak tau la betul ke tak harga ni..dah beli nanti baru tau kot..kalau harga ni salah, bukan salah aku k..salah reference aku la..hikhik..aku just berkongsi je..

gel pembersih wajah safi rania gold = RM14.40
pembersih wajah safi rania gold = RM14.40
krim kecantikan safi rania gold = RM 10.50
krim pelembap malam safi rania gold = RM25.90
krim pelembap siang SPF 20++ = RM 22.90
toner safi rania gold = RM14.40
skrub wajah safi rania gold = RM14.40

aku rase ada lagi produk yang aku tak senaraikan ni, tapi takpela..ambik yang penting untuk aku je la dulu..hahhaha..
aku dah kena bajet duit nak beli ni..tapi aku tak beli semua la..yang penting2 sudah..
hehe..banyak juga ni..bajet RM100 je..yang aku bold je la aku nak beli..yang lain tak perlu lagi kot..

sape2 yang pernah guna safi rania ni, bagila komen2 sikit..ok ke tak ke??sebab aku baru nak try ni..

14 comments:

  1. saya pakai kulit macam ada ruam.. rupanya kena biar satu-satu krim tu kering baru boleh pakai yang lain... baru pakai sebulan...

    ReplyDelete
  2. dyan~

    ok jew safi rania ni..die xmengeringkan,muka rasa lembap jew..
    sy suggest kamu try pncuci muka die dlu..
    lau ok,br try others..
    krim kecantikan die pown boley dijadikan alas bedak,xpyh pkai foundation..
    (^_^)

    ReplyDelete
  3. nda baru 1 week guna safi rania gld.first nda bli cleanser dn krim kecantikan dia.rasa ok then 4 ari lepas tu nda bli toner,pelembab siang dn konter mata.pglmn nda guna brg ni mmg bagus sgt.sbb apa bagus,sbb brgn dia bila d sapu cpt menyerap dn tdk brminyak.kulit nda ni jenis combination skin oily dn kering,pores bsr dn kalau tumbuh jrwt tu akn mninggalkn parut hitam.sjk guna safi rania gld ni mmg sesuai sgt bantu mslh kulit nda ni.dlm tempoh semiggu guna tu mmg kulit lebih bersih,pores mengecil jd nmpk lebih licin.bila sapu plk krim kecantikan dia tu,lg nmpk licin sekata dn cerah.cuma nda igt pas abis cleanser dia nda nk tukar yg jns gel punye.sbb cleanser yg biasa tu tk sesuai dgn kulit nda yg combination skin ni.sbb bila pakai rasa tegang sgt dn lg kering.cleanser ni sesuai utk kulit brminyak.ari tu bli tk perasan yg gel tu yg trbeli tu.masa bli tu SA dia ada ajr cara turutan guna brgn ni.tp nda tk ikut pun sbb tk nk kulit muka rasa havy sgt sapu semua benda dlm 1 masa.pg pas cuci muka nda guna toner dn krim kecantikan.tgh hari pas cuci nda guna toner,konter mata dn pelembab siang.pas asar just cuci dgn air dn tk pakai apa.mlm nk tdo cuci,toner,konter mata dn krim kecantikan.tp masa pakai krim kecantikan waktu mlm tu nda tk sapu d bwh mata sbb dh pakai konter mata.krim kecantikan tu pakai nipis2 cukup.

    ReplyDelete
  4. ermmm...saya pun dh pkai rania gold....dulu muka jerawat n pigmentasi..dah byk try produk dari dalam n luar negara...jiran suggest sbb hasban dia bwk lori safi..ikut jelah sbb dah putus asa nak cr produk len..1 mgu pkai jerawat nampak kering dan selepas sebulan saya pkai produk rania gold alhamdulillah serasi..jerawat n bekas jerawat serta jeragat beransur hilang...yang murah x semestinya x berkualiti..so sampai sekarang sy still pkai dan x perlu foundation lagi nak tutup bekas jerawat....yang penting jimattt...

    ReplyDelete
  5. saya baru nak try produk nie.. kwn blh cadangkan ape produk asas yang saya ptt beli..??

    ReplyDelete
  6. saya tgh buat research ni kunun2.baru nk try guna SRG nih.hehe. ok x?

    ReplyDelete
  7. sye baru cube sminggu produk safi rania gold ni. So far nmpk seswai ngan kulit. B4 ni pakai produk dr lua negare. org kate bgs, tp malangnye xseswai ngan kulit, abes duit beratus2 last2 muke naik jrwt lg truk. tension tol. pstu trs stop gne produk tu n try safi rania gold. bru gne 2 hari dh nmpk jrwt mkin surut dan jrwt dh kurang naik. Suke sgt produk ni!! mntk2 produk ni btol2 seswai ngan kulit. wlupon murah, tp lg bgs dr produk yg mhl. cbe laa... ^_^

    ReplyDelete
  8. nureen:
    saya baru nak cuba..kulit muka saya kusam je n ade cam ruam2 skit..pastu kat bawah mata ade cam lebam..malu je rasa tgk muka skang..dulu comel je..dulu saya pakai safi yang penutup warna hijau daun tu,..pastu stop try produk len..pakai safi muka jadi putih gebu jerk..skang sya nak try safi rania..maklumlah bila umur dh meningkat ke 26 thn ni..ade garisan2 halus..ok ke kalau saya nak cuba produk ni

    ReplyDelete
  9. saye baru nk pakai..hehe..elok ke??

    ReplyDelete
  10. Rasa nak pakai la krim kecantikan safi rania gold..

    ReplyDelete
  11. Saya berusia 36 tahun, oleh itu kulit pun dah agak kering dan kurang anjal. saya dah 3 mgu try produk safi rania gold. Sebelum ni sy mmg pakai produk dr luar negara seperti kanebo, skII, clinique..mmg bagus tapii sangat mahal, tapi bila hati terfikir ttg konsep kosmetik halal, hati terbuka untuk mencuba safi rania gold...alhamdulillah mmg serasi..kulit tidak kering dan semakin cerah. Texture cream sangat halus, meresap terus kedalam kulit, so kulit lembab tp tidak berminyak. Kalau di tambah dengan sun block dan BB cream pun kulit still kelihatan ok. Tidak terasa berat di muka. Saya syorkan anda mencubanya..dan produk ini sangat jimat sekali..

    ReplyDelete
  12. sy da..mcm2 guna..siap p kat klinik/hospital lg...pas 2 klinik bg sy cetapil..utk sapu. . tpi sma gk . . x ada kesan . . muka berminyak,berjerawat,kelihaatan hitam pulak 2 wajah sy...sedih y amat2 . . . xtaw nk wat pae da. . .

    ReplyDelete
  13. Saye dh pkai srg 2bulan..
    So far ok,,,dlu ade jerawt,,,skrg dh beransur hilang...amin...dh jmpe produk yg sesuai... Rase cnfiden je ble bdepan ngn owg rmai....bez...try dlu...bru taw hasilnye...:-)

    ReplyDelete
  14. hahahah...smlm ader offer kat sunshine supermarket.. beli 2 set

    ReplyDelete